januari 6, 2016

Om oss

Människorna bakom Preemie-hjärtat: Renea och Inkan med familjer

Renea och Inkan med familjer träffas för första gången i Florida 2014.

Preemie Purple Hearts grundades i USA 1997 av Renea Ericson, mamma till tre prematurfödda barn. Hjärtat designades som en påminnande symbol för den gemenskap och styrka hon och hennes familj fann med andra prematurföräldrar på nätet när deras resa i den prematura världen startade. Vad hon inte visste då, var hur mycket detta lilla handgjorda glashjärta skulle komma att betyda för så många.

Preemie-hjärtat har med åren växt till att bli en av de mest meningsfulla symbolerna för den gemenskap kring för tidigt födda barn som förenar människor ur olika generationer över hela världen.

I samma gemenskap på nätet fanns Inkan (Sverige), mamma till en prematurfödd son och Jacqueline (Nederländerna), mamma till en prematufödd dotter. Med åren växte ett samarbete fram kring tillverkning och försäljning av Preemie-hjärtat även i Europa. Överskott från försäljningen går till välgörande ändamål. I Sverige samarbetar vi med Lilla Barnets Fond.

Historien om hjärtat översatts till flera språk och finns nu på Engelska, Svenska, Holländska, Norska, Danska, Finska Italienska, Spanska, och Isländska.