december 4, 2016

Om Inkan

Inkan är mamma till Anton som föddes i vecka 30 samt Alex född i vecka 37. I november 1996 drabbades Inkan av prematur vattenavgång i vecka 23. Nät-communityn ”Preemie-l” där idén om Preemie-hjärtat föddes blev en livlina och där fanns stöd och hopp.

Inkan drev under många år svenska mailinglistor kring för tidigt födda, bl a preemie-sweden och var med ideellt och drev forum och sidor kring för tidigt födda på föräldrasajten Kanalen.org. Hon är även grundare till The PROM page som stöttar föräldrar från hela världen och samlar information kring prematur vattenavgång (Premature Ruptures Of Membranes). Hon önskar att varje för tidigt fött barn ska få en chans till liv och hälsa genom bra vård. Allra helst hoppas hon att kunskapen kring prematura födslar ska öka så att många ska kunna räddas från att behöva födas för tidigt.

Inkan som har rötter i Västerbotten bor med familjen i Jönköping. Hon arbetar i IT-branchen med projektledning, webblösningar, applikationsförvaltning och testledning. På fritiden gillar hon att måla, teckna och segla. Arbetet med att tillverka och sälja Preemie-hjärtat i Sverige är en hobby i samarbete med Lilla Barnets Fond.